Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Borzești

Pentru o explorare optimă în turul virtual, activați „Fullscreen” cu butonul [ ] din colțul dreapta jos și ascundeți meniul cu săgeata din colțul stânga sus. Click aici pentru varianta iOS (iPhone/Ipad) La Borzești, în județul Bacău, se poate vedea silueta uneia dintre cele mai frumoase ctitorii ale binecredinciosului voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, […]

Tur virtual interactiv 3D

Pentru o explorare optimă în turul virtual, activați „Fullscreen” cu butonul [ ] din colțul dreapta jos și ascundeți meniul cu săgeata din colțul stânga sus.

La Borzești, în județul Bacău, se poate vedea silueta uneia dintre cele mai frumoase ctitorii ale binecredinciosului voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Înfruntând vitregiile istoriei, monumental de la zidirea căruia se împlinesc 510 ani, păstrează, pe aceste meleaguri mioritice, mireasma spirituală a marelui voievod, ctitor de țară și de locașuri sfinte. Biserica din Borzești impresionează privitorul prin alura și sobrietatea, zveltețea și eleganța, măreția și frumusețea atribuite de vrednicul ei fondator. Din pisania oricinală, înscrisă în piatră frontispiciul intrării, aflăm că marele voievod a zidit acest lăcaș împreună cu iubitul său fiu Alexandru, “întru rugă sieși și întru pomenirea răposaților moși și strămoși.” Conținut preluat de pe site-ul Biserica din Borzesti.

LOCALIZARE

Calea Adjudului 1, Onești, jud. Bacău
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Distribuie acestă pagină: