Ansamblul Monumental Podul Înalt, Vaslui

Pentru o explorare optimă în turul virtual, activați „Fullscreen” cu butonul [ ] din colțul dreapta jos și ascundeți meniul cu săgeata din colțul stânga sus. Click aici pentru varianta iOS (iPhone/Ipad) Ansamblul monumental ”Podul Înalt” de la Băcăoani, judeţul Vaslui, este un simbol oferit de vasluieni pentru a omagia una dintre marile bătălii la […]

Tur virtual interactiv 3D

Pentru o explorare optimă în turul virtual, activați „Fullscreen” cu butonul [ ] din colțul dreapta jos și ascundeți meniul cu săgeata din colțul stânga sus.

Ansamblul monumental ”Podul Înalt” de la Băcăoani, judeţul Vaslui, este un simbol oferit de vasluieni pentru a omagia una dintre marile bătălii la care a luat parte Ştefan cel Mare, considerată cea mai mare victorie a creştinătăţii obţinută de acesta împotriva otomanilor deoarece cu doar 40.000 de ostași a înfrânt 120.000 de turci pe 10 ianuarie 1475. După bătălia de la Podul Înalt, Ştefan cel Mare a primit titlul de ”Campion al lui Hristos” și a consfinţit, totodată, statutul Moldovei de Poartă a Creştinătăţii. Este situat la aproximativ 12 km sud de Vaslui, în localitatea Băcăoani, pe drumul ce leagă Vasluiul de Bârlad. La locul desfășurării bătăliei a fost ridicat un monument reprezentându-l pe Ștefan cel Mare călare. Statuia a fost dezvelită la 25 octombrie 1975 cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la victoria moldovenilor conduși de Ștefan cel Mare împotriva otomanilor, și face parte din ansamblul monumental Podul Înalt, situat pe DN24, în partea de sud a satului Băcăoani, la circa 300 de m de localitate.

Text preluat de pe site-ul Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova

LOCALIZARE

DN24 117, Muntenii de Jos, jud. Vaslui
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Temporar închis datorită lucrărilor de reabilitare.

CONTACT

ACCES

Galerie foto

Tur virtual realizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin proiectul EUROPE DIRECT Nord-Est, în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui.

Distribuie acestă pagină: