Mănăstirea Neamț

Pentru o explorare optimă în turul virtual, activați „Fullscreen” cu butonul [ ] din colțul dreapta jos și ascundeți meniul cu săgeata din colțul stânga sus. Click aici pentru varianta iOS (iPhone/Ipad) La 12 Km, nord vest de renumita Cetate a Neamțului, într-o poiană larg deschisă pe valea râușorului Nemțișor, înconjurată aproape din toate părțile […]

Tur virtual interactiv 3D

Pentru o explorare optimă în turul virtual, activați „Fullscreen” cu butonul [ ] din colțul dreapta jos și ascundeți meniul cu săgeata din colțul stânga sus.

La 12 Km, nord vest de renumita Cetate a Neamțului, într-o poiană larg deschisă pe valea râușorului Nemțișor, înconjurată aproape din toate părțile de culmi împădurite, este așezată Mănăstirea Neamț, „Ierusalimul ortodoxiei române”. „Izvoare istorice, care să determine cu exactitate timpul și împrejurările în care ea a luat ființă nu există. Tradiții locale puternice, în mai multe versiuni, ca și inscripția de pe un clopot din veacul al XIX-lea („Acest clopot s-au vărsat din materialul clopotului făcut la 1393 de domnul Ștefan cel dintâi și care s-au topit la arderea mănăstirii Neamțu 1862 noiembrie 20” ) dovedesc existența mănăstirii la sfârșitul celui de-al XIV-lea secol.

Conținut preluat de pe site-ul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

LOCALIZARE

sat Mănăstirea Neamț; comuna Vânători-Neamț, jud. Neamț
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Tur virtual realizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin proiectul EUROPE DIRECT Nord-Est, în parteneriat cu Arhiepiscopia Iașilor.

Distribuie acestă pagină: