Curtea Domnească și Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Piatra Neamț

Pentru o explorare optimă în turul virtual, activați „Fullscreen” cu butonul [ ] din colțul dreapta jos și ascundeți meniul cu săgeata din colțul stânga sus. Click aici pentru varianta iOS (iPhone/Ipad) Numele Sfântului şi Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare este cel care leagă istoria oraşului Piatra Neamţ de Biserica-monument istoric „Sfântul Ioan Domnesc”, cu […]

Tur virtual interactiv 3D

Pentru o explorare optimă în turul virtual, activați „Fullscreen” cu butonul [ ] din colțul dreapta jos și ascundeți meniul cu săgeata din colțul stânga sus.

Numele Sfântului şi Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare este cel care leagă istoria oraşului Piatra Neamţ de Biserica-monument istoric „Sfântul Ioan Domnesc”, cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”- 24 iunie, monumentul cel mai bine păstrat în comparaţie cu alte biserici ale aceluiaş ctitor. Acest edificiu apare distins, simplu, totuşi măreţ, o podoabă arhitectonică în mijlocul naturii la care poţi admira arta iscusiţilor meşteri ai sec. al XV-lea, autorii punerii în practică a unui plan de biserică propus de „Atletul lui Hristos”, care „să-i fie de rugă Sieşi şi Doamnei Sale Maria şi prea iubitului lor fiu Bogdan Voievod”. Conținut preluat de pe site-ul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

LOCALIZARE

Piața Curtea Domnească, Piatra Neamț, Jud. Neamț
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Tur virtual realizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin proiectul EUROPE DIRECT Nord-Est, în parteneriat cu Arhiepiscopia Iașilor.

Distribuie acestă pagină: