Biserica „Sfântul Gheorghe” din Hârlău

Pentru o explorare optimă în turul virtual, activați „Fullscreen” cu butonul [ ] din colțul dreapta jos și ascundeți meniul cu săgeata din colțul stânga sus. Click aici pentru varianta iOS (iPhone/Ipad) Biserica actuală „Sf. M. Mc. Gheorghe” Hârlău este ctitoria Sf. Vv. Ștefan cel Mare, din anul 1492. Locul ctitoririi este Curtea domnească din […]

Tur virtual interactiv 3D

Pentru o explorare optimă în turul virtual, activați „Fullscreen” cu butonul [ ] din colțul dreapta jos și ascundeți meniul cu săgeata din colțul stânga sus.

Biserica actuală „Sf. M. Mc. Gheorghe” Hârlău este ctitoria Sf. Vv. Ștefan cel Mare, din anul 1492. Locul ctitoririi este Curtea domnească din Hârlău. Anterior acesteia, au mai existat două biserici: prima, în stil romanic, cu ziduri foarte groase, anterioară înființării statului feudal Moldova, posibil anterioară anului 1241; alta, ctitoria probabilă a unuia dintre: Petru I Mușat, Ștefan I Mușat, Alexandru cel Bun. Biserica a fost zidită în cinci luni de zile, în stilul clasic moldovenesc, îmbinând elemente gotice (arcul frânt, înălțime, ancadramente ferestre și ușă) cu elemente bizantine (crucea în arhitectură). Se compune din altar, naos, pronaos. Domnii Moldovei au vizitat, îndrăgit și ctitorit Curtea domnească și biserica ștefaniană. Conținut preluat de pe site-ul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

LOCALIZARE

str. Logofăt Tăutu, 8-10 (14-16), orașul Hârlău, jud. Iași
Google Maps

PROGRAM DE VIZITARE

Program sezon turistic (aprilie – septembrie)
Luni – Duminică: 08:30 – 19:00
Program extrasezon (octombrie – martie)
Luni – Duminică: 09:00 – 17:00

Tur virtual realizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin proiectul EUROPE DIRECT Nord-Est, în parteneriat cu Arhiepiscopia Iașilor.

Distribuie acestă pagină: