ABOUT

Crame pe alese

O excursie la cramă toamna aceasta? Iată cramele din nord-estul României: Crama Hermeziu (comuna Bivolari, județul Iași); Crama și Casa de Vinuri Cotnari;  Crama Bucium și Crama Gramma (Bârnova, județul Iași); Crama Averești (Huși, județul Vaslui).

Festivalul Hribului

În fiecare an, în prag de toamnă, se sărbătorește Măria Sa, Hribul, în inima Bucovinei, comuna Vama, Suceava. Bucate și muzici alese, delicatese și specialități din hribi – un eveniment de pus pe agenda călătorului, pentru luna septembrie, an de an.

Lacul Cuejdel

Rezervație naturală unică în țară, Lacul Cuejdel este o destinație potrivită pentru vânătoarea de peisaje autumnale. Recomandăm traseul de 2 km, la pas, din satul Cuejdel, comuna Gârcina (județul Neamț), un parcurs fermecător, pe poteci de pădure.

Toamnă la Voroneț

Festivalul „Toamnă la Voroneţ”- festival de film documentar, diaporamă şi fotografie – este unul din cele mai longevive manifestări de gen din România. A fost organizat, fără întrerupere, din anul 1981.

Festival cu haz

Festival internațional de teatru de comedie, caricatură și umor, ce se desfășoară încă din 1970, anual, la Vaslui. Inițiat sub conducerea lui Valentin Silvestru, atrage comedianți din toată țara începând cu anul 1980 și a ajuns, în anul 2016, la ediția nr. 24.

Festival La Vie

Începutul toamnei anunță recoltarea strugurilor și lansarea unui festival dedicat rolului vinului în viața oamenilor. Vino La Vie să trăiești o zi plină de activități, momente intense, consum senzorial, interacțiuni proactive și arte stimulatoare.