Ouă colorate cu coji de ceapă

Am vorbit despre ouă încondeiate. Să vorbim și despre ceva mai simplu, tot tradițional și mai la îndemână, ecologic și sănătos – ouă colorate natural, cu coji de ceapă, așa cum le făceam odată.
  Ingrediente:
  • Coji de ceapă roșie și galbenă
  • Frunzulițe cu forme diverse
  • Ciorapi de culoarea pielii
  • O bucățică de slănină
Cum se face:
  • Se pun la fiert cojile în apă cât să le acopere, cu o linguriță de sare și una de oțet
  • Cojile de ceapă roșie dau o culoare maronie, cele de ceapă galbenă dau o culoare roșie, deci e mai bine să fie puse separat la fiert, fiecare în câte un recipient
  • Pregătim ouăle, le spălăm și le ștergem
  • Pe fiecare ou fixăm cu degetele câte o frunză, apoi îl introducem în ciorap, tăiem ciorapul si îl legăm cu ață, astfel încât frunzulița să fie bine fixată
  • Punem ouăle astfel decorate în recipientele cu cojile care fierb și le lăsăm zece minute la fiert
  • După ce s-au fiert, le extragem cu o lingură, unul câte unul
  • Le lăsăm la scurs pe un șervet
  • După ce s-au uscat, le ungem cu bucățica de slănină, pentru luciu, și le așezăm frumos într-un paneraș
Gata, ouăle roșii așteaptă bătălia finală!$ s