Muzeul Arta Lemnului (Câmpulung Moldovenesc)
Nordul Moldovei este o zonă bogată în elemente de cultură populară, cele mai multe dintre aceste bunuri de valoare excepţională fiind adunate, de-a lungul timpului, în patrimoniul unor instituţii de profil, cu renume în peisajul muzeistic românesc.
Un astfel de muzeu este deschis vizitatorilor de pretutindeni în municipiul Câmpulung Moldovenesc, instituţie care, alături de celelalte aşezăminte de cultură, private şi publice, întregesc fericit profilul contemporan al unei aşezări cu solide tradiţii culturale şi istorice.
Prin tot ce adăposteşte şi valorifică, Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc este o colecţie etnografică de valoare excepţională, specializată în prezentarea bunurilor din lemn întâlnite în Obcinile Bucovinei, aşa cum au fost ele gândite, făurite şi folosite de populaţia de munteni din cele peste o sută de aşezări din zonă.
eschiderea oficială a Muzeului Judeţului Câmpulung a avut loc la 1 Iunie 1936, avându-l director pe Constantin Brăescu, profesor la Şcoala de Arte şi Meserii.
Se aflau între exponatele găzduite în trei săli de clasă, multe dintre bunurile salvate din colecţia Ion Ştefureac, furci de tors, lăzi de zestre, păscăriţe, arme vechi, numismatică, piese de port, icoane.
După 1944 colecţia muzeală a fost mutată din clădirea şcolii, pentru ca în anul 1967 patrimoniul muzeului să fie adăpostit în clădirea disponibilizată în acest scop, a fostei Primării şi apoi Prefecturi, construită în anul 1904.