Grădina Zoologică din Bârlad
Grădina Zoologică Bârlad funcţionează ca serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Bârlad , fiind înfiinţată în anul 1959 ca punct zoologic în Parcul de Cultură al oraşului .
Are o suprafată totală de 56.043 mp din care 32.043 mp spatiu expozitional, 24.000 mp spaţii administrative şi o suprafaţă construibilă de aproximativ 2.000 mp .
Grădina Zoologică Bârlad este deschisă publicului pe tot parcursul anului. Are următoarea structură:
- Pavilion destinat reptilelor , unde sunt expuse 6 specii de şerpi constrictori, alligator de Mississipi şi iguana verde ;
- Pavilion de păsări exotice ce înglobează aproximativ 150 de păsări din speciile: Peruş ondulat , Peruş Ninfa , Rozela , Agaponis , Cântători şi Micul Alexander;
- În restul spaţiilor sunt prezentate mamifere şi păsări din fauna exotică şi autohtonă, printre cele mai spectaculoase fiind speciile: tigru Bengalez, leu, jaguar, raton, precum şi două specii de maimuţe.
În ultimii ani Grădina Zoologică Bârlad a fost supusă unui proiect de modernizare ce a implicat extinderea spaţiilor de mişcare la speciile deficitare, precum şi refacerea reţelei de canalizare şi a aleilor de vizitare. Se poate spune că Parcul Zoo din Bârlad este un obiectiv de importanţă regională, anual fiind vizitat de aproximativ 50.000 de persoane.
Prin însuşi obiectul de activitate, Grădina Zoologică îngrijeşte , reproduce şi prezintă spre vizitare publicului un numar de 36 de specii de animale, având totodată rolul de a educa prin prezentarea arealului geografic, a datelor biologice, modului de hrănire şi reproducere a speciilor aflate în colecţie.
Program de vizitare: Marţi – Duminică : 1000-1900 ; Luni- închis ;
Tarife de vizitare : 2 lei/persoană, pentru copii şi grupuri organizate; 4 lei/persoană, pentru adulţi.